Η παρουσίαση του «Ψηλά τα χέρια, σ’ αγαπώ», από το Bookia

στις

Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε άλμπουμ τού Facebook.
Σχετικά με το βιβλίο «Ψηλά τα χέρια, σ’ αγαπώ».
Σχετικά με τη συγγραφέα Ιωάννα Νοταρά.

Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το PUBLIC Συντάγματος παρουσίασαν το νέο μυθιστόρημα «Ψηλά τα χέρια, σ’ αγαπώ» της Ιωάννας Νοταρά.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:
Ιωάννα Νοταρά, συγγραφέας
Δημήτρης Πετρόπουλος, ηθοποιός
Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, δημοσιογράφος
Κλειώ Τσαλαπάτη-Νικολουλοπούλου, δημιουργός των «Φίλων της Λογοτεχνίας»

Ο εκδότης τού Μίνωα κος Κωνστανταρόπουλος χαιρέτισε τη εκδήλωση χαρακτηρίζοντας ως «καταξιωμένη» τη συγγραφέα Ιωάννα Νοταρά και το βιβλίο της ως «όχι ένα ακόμα συνηθισμένο βιβλίο» και συνέχισε, «Περιγράφει ακραίες μεν αλλά ρεαλιστικές καταστάσεις, στοχεύοντας στην ψευδαίσθησή μας ότι στο τέλος θα ξεφύγουμε. Είναι όμως ένα αισιόδοξο βιβλίο».

Η κα Μαριλένα Παππά των εκδόσεων Μίνωας, ενημέρωσε το κοινό για το διαγωνισμό που εξελισσόταν παράλληλα με την παρουσίαση όπου τυχεροί αναγνώστες θα κέρδιζαν αντίτυπα τού βιβλίου.

Η κα Τσαλαπάτη-Νικολουλοπούλου ευχαρίστησε το κοινό στην αίθουσα και χαρακτήρισε ως «Πολύ αξιόλογο» το νέο βιβλίο τής συγγραφέως. «Είναι το 4ο βιβλίο της κας Νοταρά που διάβασα, το καθένα με εντελώς διαφορετικό θέμα. Μία ιστορία για το παρόν και τα αδιέξοδά του, για τις χαμένες ευκαιρίες, με τη λύτρωση στο τέλος να δίνει τον αισιόδοξο τόνο. Πρόκειται περί μίας ενδιαφέρουσας πρωτότυπης ιδέας, με επίκαιρο θέμα. Είναι εκπληκτικό, ωριμότερο από τα προηγούμενά της και επίκαιρο».

Συνέχισε δίνοντας στοιχεία τής ιστορίας τού βιβλίου, τους ήρωες, τις καταστάσεις, την πλοκή. «Με συνεπήρε», συνέχισε περιγράφοντας το αποτέλεσμα τής ανάγνωσης τού βιβλίου, «Με συντάραξε, με πλούσια φαντασία και τεκμηριωμένο που στο τέλος αναρωτιέσαι αν όλα αυτά συνέβησαν πράγματι». Συνεχάρη τη συγγραφέα και προέτρεψε τους αναγνώστες να διαβάσουν το βιβλίο.

Ο κος Μαργαρίτης εξέφρασε τη χαρά για την παρουσία του στο πάνελ, «Για το 2ο βιβλίο που διάβασα τής Ιωάννας, το πρώτο ήταν το «Μία συγγνώμη για την Εύα»», είπε και έδωσε τα συγχαρητήριά του στο σύζυγο τής συγγραφέως που την εμπνέει.

«Γράφτηκε τώρα, στο μνημόνιο», είπε, «Αγγίζει την πραγματικότητα, περιγράφει την ταραγμένη κοινωνία στην οποία ζούμε και αναζητούμε τους ήρωές μας, αυτούς που θα μας βοηθήσουν, όπως ο άνεργος πρωταγωνιστής τής ιστορίας».

«Διέκρινα πολλές πτυχές στην ιστορία, την αγάπη, τη φροντίδα, την προτροπή προς την αλληλεγγύη, το «όλοι μαζί, ο καθένας με τον τρόπο του», να μην αφήσουμε το μνημόνιο να σταματήσει την πορεία μας». Προέτρεψε δε τους αναγνώστες να ταξιδέψουν με το «Ψηλά τα χέρια», να φωνάξουν «Ψηλά τα χέρια!» στους εχθρούς τής Ελλάδας.

Ο ηθοποιός κος Πετρόπουλος, «Αν και δεν ήταν να μιλήσω παρά μόνον να διαβάσω αποσπάσματα», όπως είπε, μίλησε για το βιβλίο, «Όταν μου πρότειναν να το διαβάσω και να έρθω εδώ να διαβάσω, δεν ήθελα. Τώρα είμαι στο δεύτερο βιβλίο τής κας Νοταρά», «Μου χρωστάει ύπνο», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στη συγγραφέα.

Στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα με έναν ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο, δραματοποιώντας πραγματικά την αφήγηση. Έδωσε έναν ιδιαίτερα προσωπικό τόνο στην εκδήλωση με τη ζωντάνια του (σημ. η φωτογραφία των συντελεστών με τα χέρια τους σηκωμένα, είναι δική του έμπνευση!).

Οι μουσικοί Χαρά και Αλέξια γέμισαν το πρόγραμμα με πολύ καλή μουσική και εξαιρετική ερμηνεία. Σε δύο τραγούδια δε, τους ακολούθησε και ο ηθοποιός κος Πετρόπουλος.

Η συγγραφέας κα Νοταρά ευχαρίστησε αρχικά το πάνελ, «Δεν έχω να πω πολλά», είπε, «σχεδόν όλα έχουν ειπωθεί».

«Η έμπνευση δεν ήρθε τυχαία», είπε για το πως έγραψε το βιβλίο, «Ένα δικό μου πρόσωπο με σπουδές και άνεργος μου είπε, «Κάνε κάτι να βρω δουλειά». Κάτι είδα σε αυτή την παράκληση!».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες απάντησε η συγγραφέας, όπως για το 42ο χλμ τής λεωφόρου προς το Σούνιο που αναφέρεται στο βιβλίο και για το οποίο απάντησε, «Να πάτε να το δείτε!». Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα τής αλληλεγγύης, το «Όλοι μαζί».

Ακολούθησε η κλήρωση των βιβλίων που είχε προαναγγείλει η κα Μαριλένα Παππά και η συγγραφέας ευχαρίστησε το κοινό για την ωραία βραδιά που τής χάρισε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s